05/12/2023

Fornebu HUB er vinner av Klimaprisen 2023!

–Vi er veldig takknemlige og stolte over at innovasjonsarbeidet vårt blir lagt merke til, sier prosjektleder Sindre Haakonsen.

Klimaprisen er Viken fylkeskommunes gjeveste pris innen klima og miljø, og ble utdelt på Klimakonferansen i Fredrikstad 28.november 2023.

Juryen har i år bestått av Klima Viken, Klima Østfold og Klimapartnere Viken. De gir følgende begrunnelse for tildelingen: "Vinnerens banebrytende tilnærming til varelogistikk og potensialet for å være et fyrtårn for andre samfunn gjør dem til en verdig vinner. Vi utrykker våre varmeste gratulasjoner til Fornebu HUB."

Fornebu Hub klimaprisvinner 2023

På bildet (fra venstre): Iselin Borge, Sindre Haakonsen og Ingeborg B. Kraft fra Bærum Kommune.


Prisen deles mellom Bærum Kommune, Bytjenester AS og Aker Property Group, som i fellesskap utvikler Fornebu HUB.

–Vi vil først og fremst takke Bytjenester, som utvikler og drifter Fornebu HUB på egen risiko og regning. I tillegg til Aker Property Group som har bygget terminalen til Fornebu HUB på egen regning, sier Haakonsen.

– Det er unikt at kommunen og næringslivet samarbeider i et innovasjonsarbeid. Kommunens rolle er å være “fødselshjelper”, blant annet ved å tilrettelegge for at kommunens egne vareleverandører kan bruke Fornebu HUB. Kommunen deltar også i FoU-arbeid for å sikre sømløs vareflyt gjennom Fornebu HUB, avslutter Haakonsen.

Dette er Fornebu HUB

Fornebu HUB utvikles sammen med aktører som ønsker å bidra til omstilling og bærekraftig praksis innen mobilitet og logistikk. Våre samarbeidspartnere skal være med å vise vei når det gjelder bærekraftig by- og områdeutvikling.
menucross-circle